Neden makineli manikür? Kuru manikür, Micro manikür, Rus Manikürü, Medikal Manikür
top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLina Vurgun

Neden makineli manikür? Kuru manikür, Micro manikür, Rus Manikürü, Medikal Manikür


Marathon Champion 3
Elektrikli Törpü Makinesi - Marathon Champion 3

Bu işe başladığım ilk zamanlar bende suyla yapılan klasik manikür yapıyordum. Artık teknoloji ilerledi ve makine ile yapılan manikürün daha hızlı olduğunu fark ettim. Hem işlemden zaman olarak kâr ediyorsunuz. Hem de pens ile etleri yolmaktan kurtuluyorsunuz. Neden yolmak dedim çünkü pens ile yapılan bütün işlemlerde tırnak etleri daha çok azıyor ve kısa süre sonra yeniden çoğalıyorlar. Tırnak etrafında et parçaları oluşuyor. Ama törpü makinesinde böyle değil daha derinlemesine manikür yapılıyor tırnak etrafındaki bütün ölü kütiküller temizleniyor. Ve makinenin kaldırdığı etleri ise pens yerine düz bir kesim yöntemi olarak makas kullanarak kesiyorum.

Makas ile kesim yönteminde tırnak etrafı daha düzgün duruyor. Makineli manikürü tercih etmemdeki diğer sebep ise kalıcı ojenin daha uzun süre garantili olarak tırnakta kalıcı olması için imkan sağlıyor. Bu nedir? Neden makineyle yaptığımız kalıcı oje daha uzun kalır? Çünkü kalıcı oje uygulama yaptığınız için tırnak yüzeyinde etrafında kenarlarında hiçbir şekilde et parçası bulunmaması gerekiyor. Eğer et parçası varken kalıcı oje uygularsanız ertesi gün tırnak hava alır ve kalıcı oje kayar tırnaktan.

Tabi ki klasik manikür de uygulanır. Elektriğin olmadığı bir ortamda eski usul manikür yapılır. Kütikillerin temizlenmesi içinde özel Remover kullanılır. Bunların yerine daha pratik bir işlem yani kombi manikür dediğim benim için makineli olan manikür daha pratik ve kullanışlıdır. Tırnağın dibine kadar temizleyebiliyor hiç korkmadan oraya kadar kalıcı oje sürebiliyorum.

Makineli manikür ile yapılmış uygulama

Kuru manikür
2.735 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page