Base katmanı ve önemi
top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLina Vurgun

Base katmanı ve önemi


Luxio Base

Her firmanın olduğu gibi benim kullandığım Luxio kalıcı ojelerinin de kendine özel Base katmanı vardır. Bu arada hemen kısaca size Base katmanı nedir açıklayayım.

Base katmanı genelde Türkiye'de ilk kat veya start katı olarak söylenir. Amacı ve görevi tamamen naturel tırnak üzerindeki yapışkan katmandır. Kalıcı oje rengini sürmeden önce alt tabakaya bu katman sürülür. Base katmanı olmadan hiçbir şekilde kalıcı oje uygulanmaz. Kalıcı oje renginin tırnak üzerinde durmasını sağlayan katmandır.

Daha önceki yazımda belirttiğim gibi Base katıda manikürlü eller üzerine uygulanır. Bu katman kalıcı ojenin ilk zeminidir ve çok önemlidir. Bir bina düşünün temeli sağlam ise ayakta durur. Eğer temeli sağlam değilse yıkılır. Kalıcı oje uygulamasıda buna benziyor. Base katı iyi bir şekilde tırnak üzerine dağıtılmadan kurutulursa üstüne süreceğiniz bütün katmanlar çöp olur. Çünkü renk katmanı tamamen base katı üzerine yapışması gerekiyor. Base katı olmadan tırnak yüzeyine oje sürdüğünüzde makine ojeyi kurutur ancak tırnaktan hemen kayar.

Ayrıca base katmanın tırnak üzerine eşit olarak sürdüğünüzden emin olmalısınız. Eşit derken tırnak yüzeyinin tamamına sürmeniz gerekiyor. Ama dikkat edin hiçbir şekilde tırnak etlerine değmesin tırnak etlerine değdiği zaman base katmanını kuruttuğunuzdan et üstünden atar. Attığı yerden hava alır ve kalıcı oje tırnaktan atar.

1.113 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page